Vlna sexy swingování se valí Evropou

10 Duben 2017 Evropským kontinentem se valí vlna sexy swingování. Sdílení nejintimnějších a nejerotičtějších chvil s dlouhodobým partnerem se stalo novou sexy módou, alespoň podle výsledků nové studie, které byly dnes publikovány.

Průzkumu, který provedla Victoria Milan – internetová seznamka pro zadané, ženaté a vdané, co si chtějí začít tajný románek – se zúčastnilo 4907 aktivních uživatelek, členek swingujících párů z deseti zemí Evropy. Tématem byly jejich zvyky při výměně partnerů.

Páry z Francie swingují nejčastěji, podle průzkumu je více než třetina manželských a sezdaných párů zároveň členy swingem komunity. Následuje Norsko s 31,5% dospělých, kteří prahnou po dobrodružství jménem swing, a na třetím místě je Holandsko, kde dveře do své ložnice otevírá jiným lidem jedna čtvrtina párů.

TOP 10 ZEMÍ S PÁRY, KTERÉ SWINGUJÍ

Francie 33.8 %
Norsko 31.5 %
Holandsko 26.8 %
Dánsko 27.5 %
Finsko 26.7 %
Belgie 25.2 %
Irsko 25.0 %
Švédsko 23.8 %
UK 22.2 %
Španělsko 20.2 %

Žhavé Španělky jsou na posledním místě, pokud jde o ochotu, zapojit do postelových hrátek jiný pár, pouze jedna pětina z nich (20,2%) přiznává, že by přivítala možnost sdílet svého partnera s někým jiným.

Když přijde na swingování, pouze třetina žen (30,3%) prohlašuje, že se rády dělí o ložnici s jiným párem, a překvapivě většina z nich zároveň nemá ráda anonymitu, alespoň podle toho, že k výměně partnerů dochází nejčastěji mezi kamarády (47,7%). Téměř jedna třetina (27,3%) pak dává přednost uskutečňování svých erotických fantazií s lidmi, se kterými se seznámí po síti, a necelá pětina (18,8%) dotázaných si do postele pozve pár, se kterým se náhodně seznámí. Pouze 6,3% účastníků průzkumu má raději všechno poblíž domova, a tak swinguje se sousedy.

Ženy mají hlavní slovo – více než z poloviny (54,5%) je to právě žena, kdo rozhodne o tom, s kým budou s partnerem swingovat, pouze muž pak rozhoduje jen v 7,1% případů. Zbytek párů se rozhoduje společně.

swingování se valí Evropou

Nejdůležitější kritérium při vybírání páru na swingování je vzhled, což potvrdilo 58,2% dotázaných žen. Téměř celá třetina (29,1%) pak považuje za nejdůležitější sdílení stejných sexuálních očekávání a preferencí. Životní standard hraje roli málokdy (8,2%), a rovněž nezáleží na tom, zda jste ve swingování nováček – nepatrné množství žen (4,5%) tvrdí, že je důležité mít zkušenosti.

Nejoblíbenější aktivitou swingujících párů je sledovat se navzájem při sexu – téměř polovina dotázaných (49%) se shoduje, že je to nejžhavější scénář. Pouze 14% říká, že mají sex zvlášť s partnerem toho druhého, a 16% upřednostňuje klasickou čtyřku.

Ženy přiznávají, že při klasické čtyřce mají smíšené pocity: převládající je žárlivost (42,6%), hned v závěsu je pak ale vášeň a vzrušení (36,2%). Pouze 3,2% žen tvrdí, že prožívají pocity nervozity. Nejsilnějším pocitem jejich partnerů je pak extrémní vzrušení (36,7%) z celého zážitku, následované agresivitou (31,1%).

Zatímco téměř čtvrtina žen hodnotí své swingovací zážitky jako bezchybné (23,1%), zároveň se ukazuje, že nejčastější komplikací, která se může vyskytnout, je že se muži dostanou do sporu (33,0%).

Ředitel a zakladatel Victoria Milan, Sigurd Vedal říká, že swingování je skutečným důkazem lásky, důvěry a liberálnosti mezi dlouhodobými páry, a že by to měl každý alespoň jednou v životě zkusit.

“Evropané jsou známí svým otevřeným přístupem k nevěře, aférkám, a jak dnes už víme, také k výměně partnerů. Když páry swingují, neskrývají jeden před druhým své divoké fantazie – zapojují je, a u našich členů je jasně vidět, že je to velmi příjemný a uspokojující zážitek,“ uzavírá Vedal.

Pro podrobnější informace prosím kontaktujte press@victoriamilan.com

Victoria Milan je světovou jedničkou mezi diskrétními sociálními sítěmi pro vdané ženy a ženaté muže, co si chtějí začít tajný románek. Službu spustil v roce 2010 šťastně ženatý výkonný ředitel Sigurd Vedal a dnes patří k nejrychleji rostoucím sociálním sítím svého druhu vůbec. Působí ve více než 33 zemích světa a sdružuje přes 5 milionů uživatelů.