Jak mít nezávazný vztah

“Neexistuje nic jako nezávazný sex. Jedině pokud k němu dojde, když jste tak opilí, že si nic nepamatujete. Jinak se v mozku něco změní” Bioložka a antropoložka Helen Fisher

Nezávazný sex je v některých zemích přijímán mnohem lépe, než v jiných, například Evropané jsou k němu tolerantnější, než určité jiné národnosti. Například v Rusku prohlašuje 80% lidí, že mají sex alespoň jednou týdně, naproti tomu v Švýcarsko je země, kde sou lidé nejvíce sexuálně uspokojováni na celém světě, společně s Řeckem a Španělskem.

Z průzkumu vyplynulo, že nejvíce promiskuitní lidé v západním světě jsou Britové a v závěsu za nimi se drží Holanďané a Němci, kteří si nezávazného sexu užívají mnohem víc, než Američané či Australané. Různé kultury mají pochopitelně jiný pohled na nezávazný sex a otevřené vztahy, je všeobecně známo, že Američané jsou v této oblasti poměrně prudérní. Fakt, že se na prvním místě v počtu lásek na jednu noc umístila právě Británie zase ukazuje na to, že představa upjatých angličanů už dávno neplatí.

Místo toho, abychom se museli seznamovat v barech, klubech, hospodách a jiném společenském prostředí si dnes můžeme užívat nezávazná setkání s partnery a partnerkami, kteří nám skutečně přijdou atraktivní a ne, se kterými se poznáme náhodou. Můžete si prohlížet profily skutečných lidí, dozvědět se o tom, jak vypadají, co mají rádi a neradi, a to všechno v bezpečném, nerušeném prostředí. Internetové seznamky pro dospělé jsou ideální jak pro domlouvání diskrétních schůzek, tak pro seznámení s dokonalým protějškem pro nezávazný vztah.

Nezávazné vztahy poskytují spoustu příjemných požitků, které nabízejí i tradiční partnerství, ale bez obvyklých překážek. Když se vy i ten druhý rozhodnete pro nezávazný vztah, budete si moci užívat sex, randění a společenský život bez obav, že budete muset měnit svůj životní styl, který vám vyhovuje.

Máte obavy, že se váš nezávazný vztah mění v trochu příliš vážný? Chcete se vyhnout tomu, že budete v budoucnu omezováni? Přečtěte si návod přímo od odborníků z Victoria Milan, kteří vědí, jak na nezávazné vztahy, a už se nikdy nebudete muset bát nechtěných závazků…

nezávazný vztah

Pravidla si domluvte na začátku

Pokud najdete muže nebo ženu, se kterými se chcete pravidelně scházet, ale v rámci nezávazného vztahu, v rámci zábavy, nezapomeňte to říct hned na začátku. Musíte si stanovit několik základních pravidel a ujistit se, že máte oba dva stejná očekávání. Čím dříve to uděláte, tím lépe. Řekněte narovinu, že máte zájem jen o nezávazný vztah, a že se neplánujete usadit. Ujistěte se, že je s tím ten druhý srozuměn, a že nedoufá, že váš vztah přeroste v něco víc.

Nebojte se stát si za svým a určit hranice

Je snadné se nechat strhnout lidmi, kteří se vám líbí. Možná, že ve svém nezávazném vztahu nechcete dělat některé věci, jako zůstat u toho druhého přes noc, nebo si vytvořit společné přátele, zatímco partner či partnerka se právě o tohle neustále snaží. A vy nakonec podlehnete – jakkoli toho budete v zápětí litovat. Je nezbytné, abyste si stáli za svým a odmítli. Nedopusťte, aby vás ten druhý ovládal a vyčítal vám, že neděláte všechno, co chce. Hlavním cílem nezávazného vztahu je svoboda – a pokud se cítíte svázaní, je na čase to ukončit. Pamatujte: můžete se kdykoliv znovu připojit online a najít si rychle náhradu. Nikdy se nemusíte cítit zahnaní do kouta.

Nikdy se navzájem nepředstavujte rodičům

I když na rodiče náhodou narazíte někde ve společnosti, nepředstavujte svůj protějšek jinak, než jen jako kamarádku či kamaráda. Pokud dáte najevo, že ten muž nebo žena, se kterým večeříte, je nezávazný partner nebo partnerka, může se ten druhý cítit tlačen do vážnějšího vztahu. Rodiče ho navíc mohou podrobit „výslechu“, aby si o něm udělali představu. Celkově je lepší se debatě o rodině úplně vyhnout, obzvlášť, pokud spolu nevycházíte nejlépe. Diskrétní, nezávazné schůzky by měly být vzrušující a zábavné, bez tíživého pocitu. Poslední věc, kterou chce váš protějšek slyšet před sexem, při sexu nebo po něm je, jak moc milujete svou matku, nebo jak moc nesnášíte svého bratra.

Dál se setkávejte s ostatními partnery nebo partnerkami

Neupínejte se jen na jednu tvář a jedno tělo, pokud toužíte po nezávazném vztahu. Scházejte se i s jinými lidmi a ujistěte se, že váš partner nebo partnerka o tom vědí. Dáte tak jasně najevo, že nemáte zájem se usadit, a že si užíváte milence a milenky bez pocitu provinění.

Vyhýbejte se dárkům a velkým gestům

Je možné, že se necháte unést silou okamžiku, a svému protějšku koupíte dárek, nebo ho pozvete do drahého wellness centra. Můžete zaplatit let horkovzdušným balonem, nebo zamluvit dovolenou u moře. Užíváte si přece společnost toho druhého, těšíte se na dovádění v posteli, a chcete to dát najevo, že ano? To je sice pěkné, ale kupovat drahé dárky a dělat velká gesta jen dokazuje, že si vytváříte citové pouto, které přesahuje jednoduchou sexuální přitažlivost. Pokud se necháte strhnout k takovým důkazům náklonnosti, dláždíte si cestu k vážnému a složitému vztahu – a to je přece něco, čemu se chcete vyhnout.

Udržte vztah ve fyzické rovině, neberte z něj zábavu a vzrušení!

Victoria Milan je dokonalé místo, kde se seznámíte se zadanými dospělými na diskrétní schůzky, ať už na jednu noc, nebo ve formě nezávazného vztahu. Procházením profilů a vyplněním osobních preferencí a požadavků můžete najít partnera/ku svých snů – bez emocionálního břemene vážného vztahu.

Proč si nedopřát nezávazný vztah, a znovu ve svém životě najít vášeň?