TAJEMSTVÍ SVATÉHO VALENTÝNA

09/02/2017. Victoria Milan, světová jednička mezi internetovými seznamkami, která spojuje nevěrné muže a ženy z celého světa, odhaluje výsledky průzkumu, který se podíval na zoubek zvykům záletníků na svatého Valentýna. Účastníci ankety byli dotázáni, zda plánují svátek zamilovaných trávit ve společnosti zákonného protějšku nebo tajného milence či milenky, a jakou výmluvu si případně nachystají. Studie se zúčastnilo 5907 dospělých lidí ze všech koutů světa, od USA přes Kanadu, Nový Zéland, Austrálii, Jižní Afriku, až po 13 evropských zemí.

Svatý Valentýn se považuje za nejromantičtější den z celého roku a inspiruje miliony lidí napříč zeměkoulí, aby se 14. Února o trochu víc snažili. Pro muže a ženy, kteří mají tajný poměr, je nicméně tento svátek spojen s důležitou otázkou – s kým valentýna strávit? Victoria Milan odhalila, že 47% žen tento den slaví, zatímco pro 53% z nich je to den jako každý jiný. Podobně 45% mužů na Valentýna bere zřetel, a 55% tento svátek ignoruje.

Když přijde na to, jaké mají účastníci ankety priority, pak má 38% žen v plánu sejít se v tento den se svým milencem a 35% z nich naopak touží být se svým zákonným partnerem. 27% dotázaných pak překvapivě říká, že v tento den se chce sejít s oběma. Odpovědi mužů jsou úplně jiné. 36% sice plánuje strávit Valentýna s milenkou, ale celých 43% touží po společnosti partnerky. Sejít se s oběma, pak plánuje pouze 21% z nich, což je oproti 27% žen, které smýšlí stejně, poměrně velký rozdíl.

Ti respondenti, kteří si naplánovali schůzku s milencem nebo milenkou, pak byli rovněž dotázáni na to, jakou výmluvu si doma najdou. Jak muži, tak ženy, se nejčastěji vymluví na práci přes čas – tuhle omluvu použije 35% žen a 47% mužů, kteří se spolehnou na pochopení pro práci, aby si pro sebe ukořistili několik hodin vášně. Druhou nejoblíbenější výmluvou je překvapivě cvičení, ke kterému se upne 26% žen a 28% mužů. Nutnost strávit valentýna s kamarádkou či kamarádem, co právě dostali kopačky, vyžene z domu 19% žen, což je o dost více, než 12% mužů., kteří odpověděli stejně.Na to, že chtějí koupit tajný dárek partnerovi se vymluví 15% žen, partnerkám pak na poslední chvíli nakupuje 9% mužů. Nejméně častá je výmluva na návštěvu nemocného příbuzného, kterou uplatní pouze 6% žen a 4% mužů.

TAJEMSTVÍ SVATÉHO VALENTÝNA

Někteří účastníci ankety se ale nevymlouvají zbytečně, protože při průzkumu zároveň vyšla najevo zajímavá fakta. Například 32% žen v minulosti skutečně v tento den pracovalo přes čas, stejně tak se k tomu hlásí 52% mužů. 31% žen se opravdu vzdalo náruče muže, aby utěšovaly kamarádku, kterou nedávno zastihl těžký rozchod, kamaráda ve stejné situaci podpořilo jen 21% mužů. 45% účastnic ankety skutečně na poslední chvíli pro svého milého hledalo tajný dárek, totéž přiznává dokonce celých 54% mužů. Na druhou stranu také 35% žen někdy na Valentýna navštívilo nemocného příbuzného, zrovna tak jako 28% mužů.

Ředitel a zakladatel Victoria Milan, Sigurd Vedal říká, že výsledky průzkumu nabízejí fascinující náhled na důležitost, která je dnu svatého Valentýna přikládána ve vztazích dospělých lidí. „Výsledky ukazují, že pořád existuje spousta dospělých, kteří raději tráví svátek zamilovaných se svým partnerem či partnerkou a nikoli s milencem nebo milenkou. Zároveň ti, kdo se rozhodnou pro čerstvý úlovek, touží spíše po vášni, než úpo hlubokých citech. To, že mnoho výmluv ve skutečnosti v minulosti nebylo výmluvou, pak zase ukazuje, jak moc si jsou záletníci vědomi, že odhalení aférky je blízko – používají zkrátka osvědčené triky“. Vysvětluje Vedal.

Pro podrobnější informace prosím kontaktujte press@victoriamilan.com

Victoria Milan je světovou jedničkou mezi diskrétními sociálními sítěmi pro zadané, vdané a ženaté, co si chtějí začít tajnou aférku. Službu spustil v roce 2010 šťastně ženatý výkonný ředitel Sigurd Vedal, a dnes patří k nejrychleji rostoucím sociálním sítím svého druhu vůbec. Působí ve více než 33 zemích světa, a sdružuje přes 5 milionů uživatelů.